Foto-expositie 'Anders kijken naar plastic'

Gepubliceerd op: 1 februari 2024 12:00

Onze leefomgeving is gevuld met plastic. We vinden het overal, zelfs in de natuur. Fotocollectief Twello (een groep van 10 fotografen) maakten daarom een serie over wegwerpplastic, in samenwerking met professioneel fotografe Johanna Minnaard. Onze bibliotheek in Twello heeft ruimte vrijgemaakt om de foto-expositie ‘Anders kijken naar plastic’ te kunnen laten zien. Deze expositie is van 9 februari tot 8 maart 2024 en de toegang is gratis.

Fotocollectief Twello

De unieke foto-expositie van lokale fotografen kwam tot stand naar aanleiding van een fotorapportage van professioneel fotografe Johanna Minnaard. De serie die ze maakte over wegwerpplastic inspireerde het fotocollectief Twello om, samen met haar, het gebruik van plastic onder de aandacht te brengen. Plastic gaat immers eeuwen mee, maar we gebruiken het soms slechts enkele minuten.

“We zijn blij dat de bibliotheek ruimte heeft gemaakt voor onze expositie. Eerder was de serie al te zien in het gemeentehuis en in een school in Deventer. Wie het destijds gemist heeft, krijgt een nieuwe kans. Je kunt er immers niet omheen. Plastic is een onderdeel van ons dagelijks leven. Met deze expositie vragen wij ons af: Is plastic slecht, of is het de manier waarop wij ermee omgaan? Iedere fotograaf vertelt met zijn of haar foto een eigen verhaal bij het gebruik van plastic,” zegt Marianne, een van de leden van het fotocollectief.

Naar Fotocollectief Twello