DICHT JE MEE-wedstrijd

Gepubliceerd op: 13 september 2024 19:00

Schrijf jij het meest eigenwijze gedicht? Doe mee met de DICHT JE MEE-wedstrijd voor kinderen.

Over de wedstrijd

Voor alle kinderen in de gemeenten Lochem, Brummen, Voorst en Zutphen van groep 4 t/m 8 van de basisschool is er een unieke Kinderboekenweek-dichtwedstrijd waarbij je leuke prijzen kunt winnen. Wij organiseren een DICHT JE MEE-wedstrijd!

Alle kinderen van groep 4, 5, 6, 7 en 8 zijn uitgenodigd om mee te doen aan de DICHT JE MEE-wedstrijd en om naar de vrolijke uitreikingsmiddag te komen. Per gemeente organiseren wij een speciale middag. Het gedicht moet een link hebben met ‘eigenwijs’. Want ‘Lekker Eigenwijs’ is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Er zijn twee categorieën waaraan kinderen mee kunnen doen. Individueel: Dan schrijft het kind zelf een gedicht, of als groep: dan schrijft een groepje of de hele klas een gedicht. In onze agenda op de website bijdebieb.nl kunnen deelnemers alle voorwaarden nalezen.

Uit alle inzendingen zullen de 10 beste individuele gedichten en 10 beste groepsgedichten van elke categorie meedingen voor de titel van Het Meest Eigenwijze gedicht 2024. Een vakjury kiest de winnaars. Uiteraard maken kinderen daarmee kans op toffe prijzen! Bijvoorbeeld het eigen gedicht gedrukt op een grote poster, een boek, etc. Genomineerden ontvangen uiterlijk een week voor de uitreikingsmiddag bericht van BIJ de bieb.