Hulp bij onze website & apps

Zoek je hulp bij het gebruik van onze website of één van onze apps? Vind hier je antwoord.


Zoeken op de website

Zoeken en bladeren in de collectie

Laat je inspireren over je favoriete onderwerp op onze collectiepagina’s. Via 16 webpagina’s met leestips kun je per genre door onze veelzijdige collectie snuffelen. De webpagina’s zijn onderverdeeld in genres zoals Literatuur, Spiritualiteit & Filosofie, Biografie & Waargebeurd, Natuur & Dieren of Reizen & Vrije tijd. Op iedere genrepagina kun je doorklikken naar een aantal subgenres. De pagina Spanning bevat bijvoorbeeld een onderverdeling in onder meer Literaire thrillers, Detectives en True Crime. Per genre zie je een aantal nieuwe aanwinsten. Ook staat er maandelijks een ‘Boek van de maand’ centraal. Heb je een leuk boek gevonden? Dan kun je de titel met één druk op de knop reserveren en laten bezorgen bij een vestiging naar keuze. 

Zoeken en bladeren in onze agenda

In onze agenda vind je al onze cursussen en activiteiten. Om de agenda te kunnen bekijken klik je op de knop agenda. Klik vervolgens op een activiteit voor meer details. Je vindt dan ook de eventuele entreeprijs. 


Mijn menu

Waar kan ik zien wat ik heb geleend?

Log in op Mijn Bibliotheek met je lidnummer en wachtwoord. Klik in de linkerkolom op 'Uitleningen en verlengen'. Je krijgt nu een overzicht te zien van je geleende materialen.Je kunt ook in de Iguana bibliotheek-app je uitleningen bekijken.

Hoe kan ik mijn tegoed ophogen?

Je kunt je tegoed ophogen bij de betaalautomaat in de Bibliotheek met je pinpas of via Mijn Bibliotheek.

 • Log in op Mijn bibliotheek
 • Ga naar ‘Deposito's’
 • Klik op oranje knop 'storten op deposito'
 • Vul het bedrag in
 • Klik op oranje knop 'bevestig betaling'
 • Je komt op de de iDEAL-betaalpagina
 • Selecteer je bank en klik op de blauwe knop ‘ga verder’
 • Volg daarna de stappen op het scherm

Waar kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

In Mijn Bibliotheek kun je je e-mailadres en telefoonnummer wijzigen. Als je verhuisd bent, stuur ons dan een e-mail met je nieuwe adres en je lidnummer. Of vul het adreswijzigingsformulier in.

Hoe kan ik mij abonneren op de nieuwsbrief?

In Mijn Bibliotheek kun je aangeven of je de nieuwsbrief wilt ontvangen. Ga naar Wijzigen persoonlijke gegevens en vink het vakje 'Nieuwsbrief Bibliotheek' aan. Je kunt je ook aanmelden via dit formulier. 


Iguana Bibliotheek-app

Wat kan ik met de Iguana Bibliotheek-app?

Met de Iguana Bibliotheek-app kun je zoeken in onze catalogus, reserveren en verlengen.
Lees meer >>

Hoe installeer ik de Iguana Bibliotheek-app?

Je vindt de gratis app in de Google Play Store, in de App store én in de Windows store onder de naam Iguana Bibliotheek. Op je smartphone of tablet heet de app Iguana Library.
LET OP: Als je de app wilt installeren op een iPad, dan moet je in de Appstore kiezen voor iPhone, de app wordt niet genoemd bij de keuze 'alleen voor iPad'.

Hoe log ik in?

 • Selecteer in het eerste scherm Nederland
 • Selecteer vervolgens BIJ de bieb
 • Ga naar Gebruikersprofiel en log in met je lidnummer (staat onder de streepjescode op je bibliotheekpas) en je wachtwoord
 • Op de pagina Gebruikersbeheer kun je andere passen toevoegen
 • Onder Gebruikersbeheer - Overige opties stel je de meldingen in voor uitleen en reserveringen (de optie lidmaatschap is nog niet actief).


Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op