Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Bekijk hier de voorwaarden en tarieven bij je abonnement.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Het hangt ervan af welk abonnement je hebt. Met een standaardabonnement, tijdelijk abonnement, online-abonnement of jeugdabonnement kun je e-books lenen. Met de andere abonnementen heb je geen toegang tot de online Bibliotheek. 

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Geef ons zo snel mogelijk door dat je je bibliotheekpas kwijt bent. Wij blokkeren de pas, zodat iemand anders er geen gebruik van kan maken. Als je je pas zelf terugvindt, moet je je legitimeren bij het eerstvolgende bezoek aan de Bibliotheek. Wij kunnen dan de pas deblokkeren.Vind je de pas niet terug, dan kun je een vervangende bibliotheekpas laten maken. De kosten hiervoor zijn € 3,00. De oude bibliotheekpas is hierna niet meer te gebruiken. 

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Je kunt een adreswijziging doorgeven aan de balie, telefonisch, per e-mail of via dit formulier. Vermeld in alle gevallen je lidnummer. Dit vind je onder de streepjescode op je bibliotheekpas.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Je kunt je huidige abonnement omzetten naar een ander abonnement. Geef dit door via dit formulier of bij de balie van jouw bibliotheek. Een abonnement kan uiterlijk tot één maand voor het einde van de geldigheidsperiode worden omgezet.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Je kunt je abonnement schriftelijk, telefonisch, via e-mail of dit formulier, of persoonlijk aan de balie in de bibliotheek opzeggen. In alle gevallen met vermelding van je lidnummer.

Een standaardabonnement is één jaar geldig en wordt na dat jaar automatisch omgezet naar een abonnement voor onbepaalde tijd. In het eerste abonnementsjaar heb je bij tussentijdse opzegging geen recht op restitutie van contributie. Na het eerste abonnementsjaar kun je op ieder moment opzeggen; de opzegtermijn is één maand. Je ontvangt dan restitutie van het resterende contributiebedrag met aftrek van eventuele openstaande schulden.

Een abonnement wordt alleen beëindigd als alle materialen zijn ingeleverd en alle nog openstaande schulden zijn voldaan.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

BIJ de bieb heeft verschillende abonnementen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en meld je dan aan via de knop onderaan de pagina.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, ...Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op